Astrologie: Printre stelele lui Făurar

Chiar dacă există multe guri rele care spun ca astrologia (credinţa in zodiac) e o mare minciună, ea există . Mai mult, cercetatorii fac tot mai multe descoperiri despre această lume mistică, care datează din cele mai vechi timpuri, dar şi in zilele noastre prezintă un oarecare interes.
Totuşi, lumea aceasta, a ” fiinţelor care zburdă ” prin Univers, printre stele si meteoriţi, ne fascinează şi dorim să ştim mai multe despre ea : de ce , cele 12 fiinţe ale zodiacului ne influenţează atât de mult ? Chiar există sau sunt doar nişte închipuiri, vise ale oamenilor care au făcut o credinţă din asta ? Sunt doar ele în universul care-l cunoaştem noi ? Cei care se ocupă de zodiac, cum află ei ce va urma?
Dorinţa de a cunoaşte a cucerit si evoluat, în acelaşi timp, mintea umană şi ştiinţa.
În vremurile străvechi, oamenii încercau sa trăiască în armonie cu natura, pentru a putea descoperi tot ceea ce-i înconjoară, atât lumea fizică, cât şi lumea nevăzută. Oamenii de atunci căutau să decodifice ( la fel ca în prezent) misterul divinităţii şi al Universului, din mersul soarelui şi al lunii, din alternanţa anotimpurilor, din semnele cereşti, trăznete, fulgere, furtuni, apa agitată a mărilor şi oceanelor şi din tot ceea ce se întâmpla zi de zi. Credinţa într-o forţă supremă, dorinţa de autodepăşire, au reuşit să facă mai bine înţeles rolul fiecărui lucru sau fiinţă, pe Pământ.

Aşadar, omul a văzut că multitudinea de fenomene existente pe Terra, sunt legate de tot ce se întâmplă acolo sus, printre stele şi planete. A descoperit Luna şi mişcările ei, care infuenţează natura intr-un mod evident (cum ar fi : vremea, semănatul, creşterea plantelor şi culesul, fluxul şi refluxul, comportamentul animalelor etc.), renunţând parţial (unii chiar total) în credinţa zeităţilor vremii, care, se spune că ar fi renunţat şi ei, la vegherea strictă asupra omenirii şi au coborât pe Pământ, de pe culmile tibetane şi ale Olimpului, amestecându-se printre muritori, devenind asemeni lor.Tot din scrierile de demult ştim că Buddha (zeul asiatic), înainte de a părăsi pământul a dorit să vadă care fiinţe cred cu adevărat în el, aşa că la chemarea lui au venit doar 12 : şobolanul, boul, tigrul, iepurele, dragonul, şarpele, calul, oaia, maimuţa, cocoşul, câinele, mistreţul ; în zodiacul euopean ; săgetătorul, capricornul, vărsătorul,peştii, berbecul, taurul, gemenii, racul, leul, fecioara, balanţa şi scorpionul.
Aceste 12 fiinţe, mai târziu, au fost folosite de cititorii în stele, ca un model de comparaţie cu viaţa omului, numind constelaţiile după zodii.
În anul 2008, anul şobolanului de pământ, astrele sunt alături de noi ; va fi un an bun pentru toţi, dar nu un an în care să desfăşurăm proiecte de mare anvergură sau să încheiem mariaje.
Luna ,,faurar ”,deşi este o lună rece, va fi totuşi o lună caldă din punct de vedere astrologic. Este o lună a armoniei şi a bunei înţelegeri în cuplurile deja formate, un start promiţător pentru cei care consideră că şi.-au găsit luna aceasta jumătatea ( că doar Cupidon e la vânătoare) şi comunicare excelentă în societate.
În concluzie, prezicerile astrale pentru luna februarie, a fiecare zodii, sunt în mare parte favorabile.

One Response

  1. Eu zic sa nu ii credem pe “cercetatori”, ci sa ne convingem cu ochii nostri. Orice om inteligent si cu mintea deschisa isi poate da seama de realitate. Problema este cu presiunea sociala si dezinformarea, care modeleaza mintile. Astfel, oamenilor li se par normale showurile televizate gen emisiunea lui Dan Negru dar isi pierd capacitatea de a intelege fenomenele mai subtile ale universului.

Leave a comment